Gariep river - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Els Kooijman - WaarBenJij.nu Gariep river - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Els Kooijman - WaarBenJij.nu

Gariep river

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Els

30 December 2010 | Zuid-Afrika, Pretoria

Het is weer niet gelukt om te internetten en het blijkt dat er in Namibie heel weinig internetcafes zijn op de route die wij volgen. Dus ik heb wat te doen nu. De nationaliteiten die ik noemde klopten. Er zijn er een paar bijgekomen. Schotland, USA en Zwitserland.
Vandaag wordt het een zware dag. Bijna 700 km te gaan. Gelukkig zijn het nog verharde wegen en we vervelen ons niet. Het landschap is afwisselend en zo af en toe spotten we wat struisvogels. We zitten nog wel in de bewoonde wereld, maar dat zal snel veranderen. De chauffeur houdt zich prima aan de rijtijden. ook hier 2 uur rijden en dan pauze. Het is behoorlijk heet in de truck. Er is geen airco aan boord en raampjes open zetten heeft niet zo veel zin, want buiten is het warmer dan binnen. Onderweg hebben we heerlijk geluncht bij de truck. Dat is standaard en altijd buiten. We moeten zelf helpen de boel klaar te zetten en weer op te ruimen. Dat loopt nog niet vlotjes, want iedereen moet even aan hun taken wennen. In Springbok gaan we voorraad inslaan voor de komende drie dagen. We hebben een coolbox aan boord waar we wat bier en wijn in kunnen doen. Je schrijft je naam op de fles of blikje bier en je kunt het dan uit de box halen wanneer je maar wilt.
na bijna 12 uur rijden zijn we bij ons kamp aangekomen. Dit ligt vlakbij de grens van Namibie aan de Oranje Rivier. We hebben direct de tent opgezet en konden gelijk aan tafel. Wat smaakt een koud biertje dan lekker na zo veel kilometers in de hitte. Totdat ik zag dat iemand anders ook een Amstel Lite zat te drinken. Dat is mijn bier. Ik ben in de koelbox gaan kijken en inderdaad er was er een uit gehaald. Later op die avond gebeurde het weer en toen heb ik die jongen (David) er op aangesproken en hij zei ook Amstel bier te hebben gekocht. We zijn samen op zoek gegaan naar zijn bier, maar helaas er was niets. Hij heeft geen excuses aangeboden niets. Niet eens nieuwe biertjes gekocht.
Hij weet in ieder geval dat hij dat niet meer hoeft te doen.
We zijn redelijk op tijd gaan slapen, want we waren stuk.