Op weg naar Victoria Falls Zimbabwe
Door: Els Kooijman
Blijf op de hoogte en volg Els
24 December 2017 | Zimbabwe, Victoria Falls
We hebben geslapen als een rund en we hoefden niet zo vroeg op. Eerst lekker ontbeten en toen op weg naar het vliegveld richting Victoria Falls. Wat een drukte weer, maar geen aankondiging van onze vlucht op de matrix borden. We hebben een man aangesproken die op het vliegveld werkt en die zei ons dat als hij ons niet zou helpen wij te laat voor de vlucht zouden komen. Dat heeft een paar Euro gekost, maar het was wel gaaf. We konden direct doorlopen, hij zorgde dat de koffers gelabeld werden en we zijn achterlangs, via de personeelsruimten naar de gate gebracht. Heeft ons zeker 1,5 uur tijdwinst opgeleverd. Prachtig, maar toen we eenmaal in het vliegtuig zaten moesten we weer wachten op laatkomers. Na 1,5 uur zei de piloot dat ze een vergissing hadden begaan en dat ze zich vergist hadden. Ok, we hadden een rustige dag, dachten we. Rond twee uur landden we en we waren het enige vliegtuig op dat ogenblik, dus dat liep lekker soepel. De reisorganisatie wachtte ons al op en wij dachten even snel naar onze camping te gaan. Ook dat mocht niet lukken. Waren een paar Belgen hun koffer kwijt. Dat duurde ruim een uur voordat zij uit het kantoortje verloren goederen kwamen. Maar wij hadden een dinner cruise en de tijd begon weer te dringen. Ik ben maar een paar keer de druk op de ketel gaan zetten en uiteindelijk konden we vertrekken. Snel gedoucht, en omgekleed. Om vijf uur kwam de chauffeur ons halen en wij naar de Zambezi rivier. Dat was een chique bedoeling. Er waren zo'n 8 tafeltjes keurig gedekt, allen met uitzicht op de rivier. We hadden een prima diner. De kapitein wees ons op wild aan de zijkant. We hebben veel nijlpaarden en vogels gezien en een verdwaalde krokodil. Om half 9 waren we weer thuis en om kwart over negen lagen we op bed, want de wekker loopt morgen om 04.45 uur af.
28 December 2017 - 21:20
Grace:
geweldig Els, ik geniet van je reisverslag
wat gebeurt er dan toch veel op één dag
spannend dat onderweg zijn, vlucht wel of niet halen
wat euro's er tegenaan
gelukt om op tijd te zijn moet je toch weer wachten
en nog een keer wachten bij aankomst
dit is wat reizen kan zijn
never a dull moment
schakelen en door
en einde van de dag aan een keurig gedekt tafeltje
bij de Zambezi rivier
nijlpaarden, krokodil
en ik denk er dan een fijne temperatuur bij