Kaapstad en naar huis
Door: Els Kooijman
Blijf op de hoogte en volg Els
04 Januari 2018 | Zuid-Afrika, Kaapstad
Vandaag hebben we een rondje met de hop on hop off bus gemaakt. We gingen eerst naar de Tafelberg, maar daar konden we met onze kaartjes pas vanaf 13 uur terecht, dus zijn we doorgereden en hebben lekker relaxed vanuit de bus van alles voorbij zien komen. We zijn nog een keer uitgestapt bij het kasteel De Goede Hoop en het stadhuis. Daarna zijn we opnieuw naar de Tafelberg gegaan en met de cable mountain naar boven 'gevlogen'. Wat is het hier mooi. Het lijkt wel Zwitserland, mooie bloemen en wat een uitzicht. Maar wat niet zo mooi was, was de enorme rij wachtenden om de kabelbaan terug te nemen. En dat kwam voor ons niet echt uit, want we zouden sushi gaan eten in Campsbay (de jetset wijk van Kaapstad) op kosten van de oma van Manon. We hebben dus maar op de Tafelberg gegeten. Was ook helemaal prima. Bedankt oma.
Verder de hop on hop off bus genomen en kwamen nog een keer langs Campsbay. Wat was het er druk. Elk plekje schaduw was bezet. Het was niet te doen in de zon. We zijn ook aardig bijgekleurd, omdat we buiten hebben gezeten in de bus. Dit zijn Engelse dubbeldekkers, waarvan boven het bovenste dek geen dak zit.
We hadden nog wat tijd over om naar souvenirs te kijken voordat de taxi kwam. Eenmaal in het hotel aangekomen was de taxi er al. Het ging allemaal voorspoedig. Geen files ondanks de spits.
De vlucht naar Johannesburg ging erg snel en daarna ingecheckt voor Nairobi en Amsterdam. Nu zitten we te wachten voordat we kunnen boarden. Dat duurt nog een uur. We hopen allebei dat we een beetje kunnen slapen.
Morgen komt het laatste verslag met een verhaaltje wat we er allebei van vonden.
05 Januari 2018 - 22:41
Sam:
Goede reis Els en Manon!!